ניתן לטפל בטחורים גם באמצעות תרופות סבתא – טיפול עממי מסורתי אותו ניתן לבצע בבית, ללא צורך בהתערבות רפואית. שיטת תרופות סבתא לטיפול בטחורים בהחלט עשויה לשפר את המצב ולהביא הקלה ברמת הכאבים המתלווים אל הטחורים. מה אפשר לעשות? קבלו כמה עצות להתמודדות ביתית ועממית בטחורים.
טיפול בטחורים פנימיים
הטיפול בטחורים הפנימיים כולל אכילה של מזונות וצמחי מרפא שונים, אשר ימנעו מהטחורים להתפתח ולהפוך לטחורים חיצוניים.
שזיפים – ניתן להניח שזיפים בכוס מים רותחים למשך לילה שלם, ולשתות את התרכובות בבוקר על בטן ריקה.
שמן זית – ניתן למהול כפית שמן זית במים ולשתות את התרכובת בבוקר על בטן ריקה.
טיפול באדים – ניתן להכין תרכובת של אדים חמים מצמחי מרפא. אפשר לשלב עלים יבשים של מרווה, מולאין וערמון, לצוק עליהם מים חמים ולאחר מכן לשבת מעל הסיר. האדים החמים יחדרו פנימה, ינקו ויטהרו את הגוף.
סיבים תזונתיים – יש להקפיד לעבור לתפריט יומי המורכב מסיבים תזונתיים, כמו שיבולת שועל, כוסמין וגריסים. אלו יגרמו לצואה להיות רכה ובכך ימנעו מהטחורים הפנימיים להתפתח.
ירקות ירוקים – אכילה של ירקות ירוקים ומאודים מספקת אף היא ריכוך של הצואה, ובכך מונעת מטחורים פנימיים לצאת החוצה. הקפדה על אכילה של ירקות מאודים, ולא קשים, בהחלט תאפשר למערכת העיכול לעבוד בצורה טובה יותר.
אמבטיה – ישיבה באמבט עם מים חמימים למשך עשרים דקות באופן יום יומי תספק גם היגיינה וגם כיווץ של הוורידים המצויים באזור פי הטבעת, ובכך תמנע מהטחורים לצאת החוצה. אפשר להוסיף לאמבט גם מלח, על מנת לחטא את האזור.
טיפול בטחורים חיצוניים
כאשר הטחורים חיצוניים ישנם מספר תרופות סבתא המכילות תרכובות של כל מיני צמחי מרפא, תזונה נכונה ואמצעים ביתיים להקלה בכאבים.
חומץ תפוחים – ניתן לטבול צמר גפן בחומץ תפוחים אורגני ולהניח על הטחורים. לחומץ תכונות מרפאות המפחיתות את חומרת הדלקת, ועל כן, חומץ תפוחים מתאים מאוד להתמודדות עם טחורים.
ג'ל ארניקה – לג'ל ארניקה, טבעי ללא חומרים משמרים ותוספות שונות, יש יכולת קירור וכיווץ. מריחה של ג'ל ארניקה שלוש פעמים ביום על גבי הטחור תעזור לכווץ אותו ובכך תרפא את המקום. חשוב להקפיד למרוח את הג'ל רק אם הטחור אינו מדמם.
רטיות – אפשרות נהדרת לכיווץ של כלי הדם הגורמים לטחור להיות מודלק. ניתן להקפיא תחבושות גזה ולאחר מכן להניח אותם על גבי הטחור. לחילופים, ניתן לקרר את האזור גם באמצעות קרח.
משחה משיני שום ובצל – ניתן ליצור משחה המורכבת מבצל ושיני שום ולהניח בעזרת צמר גפן על הטחור. החומרים הפעילים בשום ובבצל יפחיתו את הדלקת.
תרופות סבתא: לא מוכח אך לא מזיק
במשך שנים רבות אנשים התמודדו עם בעיית הטחורים ומצאו אפשרויות שונות המספקות הקלה על הכאבים, ולעתים אפילו ריפוי. לכן, במידה ואתם סובלים מטחורים, לפחות בשלבים הראשונים, בהחלט תוכלו לשלב את הטיפול העממי כחלק מתכנית ריפוי כללית.
ובכל מקרה של כאבים קשים, דימומים וקשיים בהליכה ובישיבה, מומלץ לפנות לרופא מומחה על מנת שיאבחן את רמתו ודרגתו של הטחור.
אולי יעניין אותך גם: