קופות החולים בישראל מציעות שורת טיפולים בטחורים הניתנים במסגרת הביטוח הרפואי. חלק מן הטיפולים מבוצעים במרפאות קופות החולים וחלקם ממומנים באמצעות החזרים כספיים למבוטחים.
בנוסף, בחלק מהקופות אפשר גם לקבל טיפולי רפואה משלימה המאפשרת אף היא כלים פרקטיים להתמודדות עם תופעת הטחורים.
בדיקת פרוקטולוג – בכל קופות החולים ניתן לפנות לפרוקטולוג, שהינו אמון על אבחון הטחורים והתאמת אופן הטיפול. בדיקה אצל רופא פרוקטולוג נכללת בסל הבריאות של כל קופות החולים, בחלק מן המקרים, ובהתאם לתכנית הכיסוי הביטוחי שלכם, יהיה צורך בתשלום עבור ביקור אצל רופא מומחה. לרוב, מדובר בכמה שקלים בודדים.
סוגי טיפולים בטחורים
את אופן הטיפול בטחורים יש לחלק לשני חלקים, כשהחלק הראשון, ולמעשה גם השלב הראשון בכל סוג טיפול הוא הטיפול השמרני, הכולל ברובו שימוש במשחות להקלה מקומית ולכיווץ כלי הדם באזור הטחורים. כל קופות החולים מכסות גישת טיפול זו, או מממנות אותה, בהתאם לתוכנית כיסוי ביטוח או מסלול החברות בקופת החולים.
הטיפול השמרני מבוצע אצל הפרוקטולוג, בעקבות אבחון מצב הטחורים. לרוב, תקבלו מרשם למשחה או נרות לשימוש מקומי והתאמה של תפריט תזונתי.
ניתוח
כשהאבחון קובע שלבים מתקדמים של הטחורים, בדרגות שבין שלוש וארבע, קיים צורך בניתוח להתמודדות יעילה עם הטחורים והכאבים.
סוגי הליכים שונים זמינים כיום, המאפשרים לחסל את הטחורים, חלקם מתבצעים בקופות החולים או במכונים שבהסדר עם קופות החולים, ואחרים אינם כלולים בשירותי קופות החולים, ויש לבצע אותן באופן פרטי.
טיפולים כירורגים בכיסוי קופות החולים
קשירת טחורים – הלבשה של גומייה על גבי הטחור, אשר יוצרת נמק וגורמת לנשירה עצמונית של הטחור לאחר מספר ימים.
הטרשה – טיפול הנעשה על ידי הזרקה של חומר כימי ישירות אל הטחור, אשר מבודדת את הטחור, גורמת לכיווצו ונשירתו.
ניתוח – התערבות כירורגית לצורך גדיעתו של הטחור.
טיפולים כירורגיים שאינם בכיסוי קופות החולים
מספר טיפולים חדשניים זמינים כיום להתמודדות עם טחורים, אשר חלקן אינן נמצאות תחת הכיסוי הכספי של קופות החולים, אך חלק מקופות החולים מאפשרות קבלת החזר כספי, ובהתאם למסלול הביטוח של המטופל בקופה.
ריפוי בחשמל – צריבה של הטחור באמצעות מכשור ייעודי. היתרון של טיפול זה טמון בהתאוששות מהירה ובמינימום של תופעות לוואי.
לייזר – מאפשר יצירה של הצטלקות הרקמה ונשירה של הטחור בצורה עצמאית. גם הליך זה מבוצע במהירות ומאפשר התאוששות מהירה.
בדיקת הכיסוי הרפואי
לפני קבלת כל סוג של טיפול התערבותי, חשוב מאוד לקבל את התמונה המלאה ולהבין את מגוון האפשרויות הטיפוליות. לכן יש להתייעץ עם נציגי קופות החולים כדי לקבל את המידע המלא אודות הכיסוי הכספי המגיע לכם, רשימה של מכונים או רופאים פרטיים העובדים ביחד עם הקופה וכמובן סוגי הטיפולים השונים.
בנוסף, חשוב מאוד לבדוק את הטחורים אצל פרוקטולוג, על מנת להבין את הממצאים הרפואיים ואת המצב בו נמצאים הטחורים, מאחר ולא כל טיפול מתאים לכל אחד.
רוב קופות החולים מספקות טיפולים בטחורים, הן טיפולים שמרניים והן טיפולים כירורגיים, חלקם ללא תשלום וחלקם בהשתתפות כספית. יחד עם זאת, מומלץ לבדוק את כל האופציות העומדות לפניכם, על מנת לבחור את שיטת הטיפול המתאימה לכם ואשר תספק לכם החלמה מהירה ואורח חיים בריא.
אולי יעניין אותך גם: