פרוקטולוג

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

פרוקטולוגפרוקטולוג הוא רופא מומחה בתחום פי הטבעת, הרקטום והמעי הגס. תסמינים ומחלות כמו טחורים, פיסורה, דימומים מפי הטבעת, פוליפים במעי הגס, בעיות במתן צואה ועוד – הם חלק מהנושאים בהם מטפל הפרוקטולוג.

מתי יש לגשת לפרוקטולוג? כיצד מתבצעת הבדיקה ומדוע היא חשובה? הנה כל מה שחשוב לדעת.

תחומי ההתמחות של פרוקטולוג

הפרוקטולוג הוא הרופא עימו יש להתייעץ עם הופעת תסמינים שונים הקשורים לפי הטבעת והרקטום. בעיות כמו קושי במתן צואה, שלשלושים, כאבי בטן חזקים ותכופים, דימום בעת מתן צואה, דימום מפי הטבעת, הפרשות בעת מתן צואה, גרד באזור פי הטבעת, קושי בשליטה על הסוגרים ועוד – הם רק חלק מתחומי ההתמחות של הפרוקטולוג.

תחום התמחותו כולל לימודי רפואה והתמחות פרטנית בכירורגיה ובפרוקטולוגיה. לרוב, מקצוע זה, נושק למקצועות התמחות רפואיים נוספים, כמו אורולוגיה, מאחר וקיים קשר רפואי וגופני בין חלקי גוף אלו.

מהלך הבדיקה אצל פרוקטולוג

במהלך פגישת ייעוץ עם פרוקטולוג, המטופל מתבקש לתאר תחילה את התסמינים מהם הוא סובל. השלב הראשון בבדיקה הוא תשאול רפואי ולאחריו תתבצע בדיקה ידנית על ידי הרופא. מטרת הבדיקה היא לאתר סימני טחורים או פיסורה, הנחשבים לשכיחים מאוד באוכלוסייה.

במידה ולא אותרו תסמינים אלו באמצעות בדיקה רקטאלית ידנית, יהיה צורך בביצוע אחת מסוגי הבדיקות המורכבות יותר, כגון קולונוסקופיה או בדיקה אנדוסקופית, המאפשרת לפרוקטולוג לקבל תמונה מדויקת יותר של אזור הרקטום, עד למעי הדק.

טיפול אצל פרוקטולוג

הפרוקטולוג מבצע מגוון נרחב של טיפולים, בהתאם לסוג המחלה או התסמין. במצב של פיסורה או טחורים, קו הטיפול הראשון הוא גישה שמרנית, הכוללת התאמת תזונה עשירה בסיבים ומשחות להקלה מקומית.

במידה ומדובר בטחורים פנימיים, הנחשבים לדרגת חומרה גבוהה, ייתכן שיהיה צורך להסירם בהליך כירורגי. במצב של גידולים או פוליפים באזור פי הטבעת והרקטום, הפרוקטולוג מהסיר אותם בהליך כירורגי.

רוב הניתוחים מבוצעים תחת טשטוש או הרדמה מקומית בלבד, כך שהתהליך הטיפולי אינו כואב, ומאפשר מינימום של התערבות פולשנית בשל האמצעים הרפואיים המתקדמים הקיימים היום בתחום הפרוקטולוגיה.

חשיבות הבדיקה אצל פרוקטולוג

אנשים רבים נוטים לדחות או לוותר על בדיקה אצל פרוקטולוג בשל המבוכה הקיימת בבדיקה באזור פי הטבעת, הנחשב לאזור רגיש. יש להדגיש, כי ככל שמקדימים את הבדיקה, כך ניתן להימנע מהחמרת המצב הבריאותי והרפואי.

לעיתים, בדיקה אצל רופא המשפחה, בעיקר כשהבעיה היא טחורים בדרגה ראשונה, תאפשר התמודדות נוחה ומהירה. אך במקרים בהם טחורים או פיסורה אינם מטופלים בזמן, הם עלולים להחמיר ואף ליצור מצב בו יהיה צורך בהתערבות כירורגית.

עיתוי הבדיקה – במצב של הופעת אחד או יותר מהתסמינים הכוללים דימום בעת מתן צואה, דימום מפי הטבעת, גרד בפי הטבעת, צריבה בפי הטבעת, או כאבי בטן קשים או קושי בעת מתן צואה – יש להתייעץ עם פרוקטולוג על מנת לאבחן את המצב ולהתאים את הטיפול הטוב ביותר.

בין אם מדובר בטחורים, פיסורה או מחלות וגידולים באזור פי הטבעת והמעי הגס –הפרוקטולוג מאבחן את המצב במדויק ומתאים את אמצעי הטיפול החדשניים ביותר, הקיימים היום בעולם הרפואה. לכן, מוטב להימנע מהמבוכה הקשורה אל הטיפול הפרוקטולוגי, ולגשת לבדיקה ואבחון במידה ועולה הצורך.

אולי יעניין אותך גם:

כמה עובדות שלא כולם יודעים על טחורים

תמונה של ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!