בעוד הרפואה הקונבנציונאלית מציעה מספר שיטות להתמודדות עם בעיית הטחורים, רובן דורשות התערבות כירורגית ניתוחית, הנטורופתיה נוקטת אמצעים שונים להתמודדות עם מטרד הטחורים, מתוך ראייה כוללת של ריפוי הגוף.
תחילה יש להבין את הסיבות בגינן הטחורים מופיעים
בעולם המערבי, אנשים נוטים לסבול יותר מטחורים, ייתכן שהגורמים לטחורים הם השילוב בין לחץ נפשי, אורח חיים לא בריא ותזונה לקויה. כל אלו ממלאים את הבטן בלחצים פנימיים, המפעילים לחץ גם על אזור פי הטבעת, גורמים לקושי במתן צואה ומגבירים את הגודש בוורידים שעוטפים את פי הטבעת.
בשלב הראשון נוצרים טחורים פנימיים אותם לא נוכל לחוש, עם הזמן, הטחורים יצאו אל מחוץ לפי הטבעת, בין אם בעת מתן צואה ובין אם באופן קבוע.
איך מתמודדים עם טחורים?
לרפואה הקונבנציונלית יש מספר שיטות טיפול בטחורים, בין אם באמצעות משחות להקלה מקומית ובין אם בטיפולים כירורגיים, כמו קשירת גומייה על הטחור ליצירת נמק, טיפול בחשמל, טיפול בלייזר או בהסרה ניתוחית.
כל אלו אינם מבטיחים את מניעת שיבת הטחורים, ולכן הנטורופתיה מציעה שיטה המבוססת על ריפוי מקומי של הטחורים באמצעות קומפרסים ומשחות טבעיות, על חיזוק דפנות כלי הדם, והפחתת הלחץ התוך בטני.
כיצד הנטורופתיה מסייעת לטיפול בטחורים?
הנטורופתיה מספקת כלים מעשיים להתמודד הן עם הטחורים הקיימים והן עם מניעה של טחורים.
תזונה
זהו השלב החשוב ביותר בטיפול הנטורופתי, המבוצע באמצעות מרכיבים תזונתיים שמטרתם ריפוי מערכת העיכול וסיוע בהוצאת של צואה רכה, אשר אינה גורמת לטחורים.
- יש לפתוח את הבוקר עם שתייה של כוס מים וכפית שמן זית; יש להוסיף לתפריט היומי ירקות מבושלים ומאודים, כמו: קישוא, בטטה, גזר, פלפל, עגבניות; ויש לבסס את התפריט היומי על סיבים תזונתיים, הכוללים: אורז מלא, עדשים, גריסים, כוסמת ושיבולת שועל.
טיפול מקומי: שילוב משחות טבעיות המורכבות מאלוורה והממליס – שילוב זה מאפשר הפחתת הרקמות הפגועות בפי הטבעת. בעוד האלוורה מספקת הקלה על הגירודים והעקצוצים באזור, צמח ההממליס מטפל בדלקת שנוצרת ומחזק את כלי הדם. כמו כן, יש לשמור על היגיינה באזור פי הטבעת. ישיבה באמבט עם מים חמים, בתוספת קמומיל למי האמבט יכולה להקל על הכאבים ולגרום לכיווץ של הטחורים.
הפחתת מתחים – הלחץ הוא אחד המרכיבים להיווצרות טחורים. הפחתת מתחים והפגת הלחץ מספקת תחושה של רוגע בריא לכל מערכות הגוף. הקפדה על פעילות גופנית מרגיעה, כמו יוגה, ריקוד וכמובן הליכה, מאפשרת זרימת דם טובה יותר, הרגעת הגוף והרפיית המתחים.
ייעוץ נטורופתי: להתאמת הטיפול הטוב ביותר
ראשית, יש לאבחן את הבעיה. הנטורופת יבדוק את אורח החיים, השגרה היומיומית, הפעילות וכמובן גם את התפריט התזונתי.
בשלב הבא הוא יתאים את הטיפול באופן אישי, להשגת הגישה היעילה ביותר. שיתוף פעולה מלא ושינוי מהותי באורח החיים ובמרכיבים התזונתיים הינו כלי חשוב להצלחה.
במידה ואתם סובלים מטחורים מציקים ומטרידים, השיטה הנטורופתית יכולה לסייע לכם באמצעים בלתי פולשניים. הרגלי חיים בריאים יותר ורגועים יותר הינם הבסיס להקלה ולמניעה.