טחורים הם בעיה נפוצה ביותר, ולכן קיים מגוון רחב של תכשירים ומשככי כאבים להקלת הכאב. יחד עם זאת, רבים מתביישים או נבוכים לגשת אל הרוקח ולבקש תכשיר להקלה בהתמודדות עם טחורים.
אך חשוב להבין שטיפול מהיר באמצעות תכשירים ומשככי כאבים, אותם ניתן לרכוש בכל בתי המרקחת, יאפשרו הקלה מהירה לכאבים ואף ימנעו סיבוכים הכרוכים בהתערבות רפואית וכירורגית. אז אלו משככי כאבים קיימים בשוק המאפשרים להתמודד עם הכאב? אילו תרופות ללא מרשם תוכלו לרכוש, ואילו תרופות עם מרשם יעבירו את כאבי הטחורים?
מגוון נרחב משחות לטחורים זמינות ללא מרשם
המשחות משככות את הכאבים וחלקן אף מספקות הליך טיפולי בכך שהן מקטינות את הוורידים סביב אזור פי הטבעת.
לידוקאין – משחה מאלחשת אותה יש למרוח בצורה חיצונית מסביב לפי הטבעת. את המשחה יש למרוח לאחר מתן צואה ולפני השינה. ההקלה על הכאבים הינה מהירה, כך שלאחר דקות ספורות מיד ניתן לחוש בהקלת הכאב.
עזרקאין – משחה מאלחשת אותה מורחים על הטחורים, לאחר מתן צואה ולפני השינה. המשחה מאלחשת את אזור פי הטבעת וההקלה בכאב היא מידית.
הממליס היל קרם – משחה מרגיעה המותאמת לנשים בהריון ולנשים מניקות. את המשחה יש למרוח מספר פעמים ביום והיא מורכבת צמח הממליס, הידוע בהשפעותיו המרגיעות.
פרוקטו-גליבנול – תכשיר טיפולי לטחורים המספק גם הקלה בכאב וגם כיווץ של כלי הדם. התכשיר מגיע בתצורה של משחה או נרות.
משחות לטחורים עם מרשם
פרוקטוזורין – משחה להקלה בכאבי הטחורים המאפשרת התמודדות טובה עם טחור מודלק. את המשחה יש למרוח פעמיים ביום.
תרסיס פרוקטופואם – יש להתיזו על פי הטבעת פעמיים ביום. הוא מספק הקלה בכאבים ואף מתמודד עם טחורים מודלקים.
משככי כאבים לבליעה
כשטחורים פנימיים הופכים להיות מודלקים, מדממים ויוצרים תחושת צריבה וגרד באזור פי הטבעת, הכאבים משפיעים על ההתנהלות היומיומית.
במקרים אלו ניתן להיעזר גם במשככי כאבים הניתנים דרך הפה, כמו אופטלגין או פרצטמול המספקים תחושת רגיעה זמנית מהכאב. חשוב להבין שאלו אינן תרופות טיפוליות, אלא אמצעי הרגעה מידית עד לסיום הטיפול בטחורים.
סיוע להצלחת הטיפול
כשמטפלים בטחורים באמצעות משחות, קרמים או פתיליות, חשוב מאוד להקפיד על מספר אמצעים נוספים, על מנת לסייע להצלחת הטיפול.
שמירה על היגיינה ואזור פי הטבעת נקי הינו חשוב ביותר – מומלץ להתקלח בתדירות גבוהה, לפחות פעמיים ביום, על מנת להקל אף על הכאבים. את המשחות יש למרוח רק כאשר האזור נקי לחלוטין.
הקפדה על תזונה עשירה בסיבים ושתיית בין 12-15 כוסות מים ביום – במידה וקיים קושי ביציאה ניתן להיעזר בחומרים משלשלים, אך יש להיוועץ עם רופא מטפל, מאחר וצואה שלשולית או רכה מידיי עשויה להחמיר את מצבם של הטחורים.
תוצאות טיפול במשככי כאבים לטחורים
חשוב להקפיד על הטיפול במשחות ובתכשירים לשיכוך כאבים, ולהתחיל כבר עם האבחון העצמי להופעת הטחורים. במידה ואין הקלה בכאבים ובסימפטומים של הטחורים כעבור מספר ימים, יש לקבל אבחון של פרוקטולוג, על מנת לאבחן את הטחורים בצורה יסודית ולהתאים טיפול אולטימטיבי.
מוטב שלא לדחות את הביקור אצל פרוקטולוג, מאחר והטחורים עשויים להחמיר בדרגתם ואף להצריך התערבות כירורגית בשלב מאוחר יותר, ואת זה כדאי למנוע כבר בשלב הראשוני.