הגורמים לטחורים

צרו איתנו קשר

*טיפול טבעי נגד טחורים

הגורמים לטחוריםרוב האנשים סובלים מטחורים כואבים בשלב כלשהו בחיים. הגורמים לטחורים נובעים מהתנפחות כלי דם בפי הטבעת, ותופעה זו, שתוקפת גברים ונשים כאחד, נובעת ממגוון גורמים, חלקם קשורים לגנטיקה ותורשה ואחרים לאורח חיים.

למה אנחנו סובלים לפתע מטחורים כואבים? מה הסיבות לכך שהוורידים באזור פי הטבעת מתנפחים? והאם אפשר למנוע אותם מבעוד מועד? הנה כל הגורמים בגינם אנחנו סובלים מטחורים.

הריון ולידה

הסיבה השכיחה ביותר להופעתם של הטחורים ואחד הדברים הגורמים לטחורים בקרב נשים היא הריון ולידה. במהלך ההיריון, נפח הדם עולה וההורמונים מחלישים גם את השרירים הטבעתיים. תוספת המשקל מובילה ללחץ על החלק התחתון של האגן, מה שגורם להופעת הטחורים.

במהלך הלידה מופעל לחץ חזק באזור האגן, ובשילוב עם שלב הלחיצות והדחיפות, הרי שהוורידים באזור פי הטבעת מתרחבים והטחורים צצים.

עצירות – הסיבה השכיחה ביותר לכך שאנשים סובלים מטחורים הינה עצירות. קושי במתן צואה, יוצרת לחץ באזור פי הטבעת, בעיקר כאשר אנחנו מנסים לתת צואה ויושבים זמן ממושך על האסלה. עצירות כרונית וקשיים תמידיים במתן צואה יגרמו לוורידים באזור פי הטבעת להתנפח, מה שמוביל לפיסורה ולטחורים.

שלשול כרוני – בעוד עצירות גורמת לטחורים, הרי שגם שלשול כרוני עשוי לגרום להופעתם של טחורים, בשל הגירוי התמידי של אזור פי הטבעת.

פעילות גופנית – אנשים העוסקים בפעילות גופנית מאומצת, ובעיקר בתחום של הרמת משקולות, יוצרים לחץ מתמיד על אזור פי הטבעת. לחץ זה מגרה את הורידים ואת כלי הדם, ואלו עלולים לגרום לטחורים. במקביל גם חוסר בפעילות גופנית יכולה לגרום לטחורים, מאחר וזרימת הדם בגוף הופכת לאיטית יותר.

לחץ דם גבוה בווריד הכבד – תפקידו של ווריד הכבד הינו לנקז את הטחורים. לחץ דם גבוה בווריד הכבד, מוביל למחלות כרוניות או נגיפיות. גם שתיית אלכוהול מופרזת גורמת להתנפחות הווריד והתרחשות טחורים

אי ספיקת לב – בקרב חולי אי ספיקת לב עשויים להופיע טחורים מאחר והלב אינו מצליח לשאוב אם הדם מהוורידים בצורה מיטבית. התנפחות של הוורידים באזור פי הטבעת תיצור, בשלב מסוים, טחורים.

עודף משקל – השמנת יתר הינה אחד מהגורמים להופעתם של טחורים, וזאת בשל משקל הגוף הכבד היוצר לחץ על הוורידים שבאזור פי הטבעת.

גנטיקה וגיל – טחורים נובעים לעיתים כתוצאה מגנטיקה, ואם אחד מבני המשפחה סובל מטחורים, ייתכן וגם צאצאיו יסבלו מכך. ככל שעולה הגיל, כך הסיכוי להופעתם של טחורים עולה, וזאת בשל רפיון השרירים הטבעתיים.

לחץ נפשי – מחקרים מצביעים על כך שגם לחץ נפשי עשוי לגרום להופעתם של טחורים. ייתכן והדבר קשור אל זרימת הדם בגוף בשעה שאדם נמצא בלחצים וקשיים נפשיים. אפקט דומה מתקבל גם כאשר ישנה עייפות כרונית.

הגורמים לטחורים, נסו להקדים תרופה למכה

היות ורוב הגורמים לטחורים הם גורמים חיצוניים, שלא קשורים בהכרח לגנטיקה וגיל, מומלץ להקפיד על אורח חיים בריא, ובכך למזער את הסיכוי ללקות בטחורים. הקפדה על תזונה נכונה, עשירה בסיבים תזונתיים ושתייה רבה של מים תמנע עצירות או שלשול, המובילים לטחורים.

גם הקפדה על פעילות ספורטיבית מתונה, התורמת לזרימת הדם בצורה מיטבית לגוף, מסייעת למניעת הטחורים. ולמרות זאת, אין באמת את היכולת למנוע לחלוטין את הטחורים, ולכן, במידה ואלו צצים ומציקים, חשוב מאוד לפנות לפרוקטולוג כדי להתאים טיפול בזמן, לפני החמרת המצב.

תמונה של ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מצליח

ד"ר מור מומחית לכירוגיה כללית עם התמחות בתחומים נלווים. מור בעלת ניסיון עשיר מאד בתחום של למעלה מ 15 שנה בהם עסקה בניתוחים שונים ופורומים מקצועיים

חייג עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!